Δεν υπάρχει σωτηρία καμιά.

Τι; Disorder - Joy Division

Στις 24 Απριλίου (άκου τώρα! Εν μέσω προεκλογικής αναμέτρησης και 27 μέρες πριν τις Πανελλήνιες), δημοσιεύεται στο Φ.Ε.Κ η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας περί αλλαγής του τρόπου αξιολόγησης του μαθήματος της Έκφρασης Έκθεσης στις Πανελλαδικές εξετάσεις· η οποία φθάνει τελικώς στα σχολεία δέκα μέρες αργότερα (17 μέρες πριν τις Πανελλήνιες).
Επιστρέφει, δηλαδή, το προ δεκαετίας σύστημα, σύμφωνα με το οποίο η έκθεση βαθμολογείται με 50 μονάδες -αντί 40-, ενώ προστίθεται μία ακόμη άσκηση σχετική με την "κατανόηση" του κειμένου.

Κοινώς, του κώλου τα εννιάμερα, καθώς δεν επρόκειτο για φοβερές και τρομερές αλλαγές. Αλλά, όσο να 'ναι, εμείς τα έρμα νιάτα του '94 που και βγάλαμε τη μισή χρονιά κάνοντας μάθημα με σκόρπιες φωτοτυπίες, γιατί ο σύζυγος της Αννιώς είχε εταιρία με cd και όφειλε να προωθήσει την καριέρα του, και μας έσκασε την τελευταία στιγμή ένα μεγάλο χαστούκι και στεκόμαστε να κοιτάζουμε τριγύρω απορημένοι και να ψάχνουμε από πού μας ήρθε. 
Οι μαθητές νιώσαμε έναν κρύο ιδρώτα να κυλά στις ραχοκοκαλιές μας και οι καθηγητές άρπαξαν βιβλία και σημειώσεις και, εν τέλει, τα τηλέφωνα (ανα)ζητώντας διευκρινήσεις και οδηγίες στα γραφεία της δευτεροβάθμιας κι εκείνοι με τη σειρά τους στο Υπουργείο. Ώσπου (11 μέρες πριν από τις Πανελλήνιες) έρχεται η απάντηση· κι ενώ όλοι ήμαστε προετοιμασμένοι για κάτι πολύ απλό και κατατοπιστικό -σε στυλ "Τι θέλεις κυρά μου; Εδώ δεν έχουμε κυβέρνηση, ποιος το *τουρουρού* το μάθημα της Έκθεσης;", αυτό που πήραμε ήταν πέραν όλων των "προσδοκιών":
-Έγινε λάθος. Δεν ισχύει, προς στιγμήν.
Λάθος. 
Λάθος.
-Έγινε λάθος. Είναι το παλιό σύστημα που θα τεθεί σε εφαρμογή, για τις Πανελλαδικές του 2014 και ύστερα. Ήταν αποθηκευμένο στα αρχεία του υπολογιστή και... γράφοντας την καινούρια απόφαση... Ξέρετε πώς γίνονται αυτά... Το copy/paste είναι... Η τεχνολογία... Καταλαβαίνετε... Θα έρθει επίσημη ανακοίνωση στα σχολεία εντός των ημερών, μόνο, σας παρακαλώ... μη διαρρεύσει. 
Μάλιστα. Λάθος. Λάθος δημοσιευμένο στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Με την υπογραφή του Υπουργού. Και του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
"Αλλά σας παρακαλώ, να μη συζητηθεί. Δεν πρέπει. Δεν είναι σωστό. Καταλαβαίνετε."

Και λέω εγώ τώρα, αν δεν μπορούμε να οργανωθούμε να κάνουμε τις εξετάσεις των Πανελληνίων σωστά, τι πιθανότητες έχουμε να "βρούμε" κυβέρνηση πριν οι φίλοι μας οι Γερμανοί μάς δείξουν διακριτικά την πόρτα για την έξοδο, πριν τα μαυροφορεμένα λεβεντόπαιδα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, πριν λιώσουν οι πάγοι, πριν οι κατσαρίδες εξοντωθούν και πριν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας;
Μ.


ΥΓ. Ξέρω, ξέρω. Μία στις τρεις αναρτήσεις μου περιλαμβάνει τις λέξη Πανελλήνιες. Έχω γίνει γραφική. Ξέρω, ξέρω.

18 σχόλια:

  1. Κάτι μου λέει ότι κάποιοι είναι έτοιμοι να πέσουν πάνω μου και να με φάνε επειδή ήταν η πρώτη χρονιά του μνημονίου και η τελευταία που οι πανελλαδικές έγιναν σωστά!!!Συλληπητήρια με αυτούς που έχετε μπλέξει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σωστά";! Εντάξει, τρόπος του λέγειν. :Ρ
      Τώρα που έφυγε η Διαμάντω, "καλά είμαστε". Φιού!

      Διαγραφή
    2. Είχαμε τετράδια,συγκεκριμένους τρόπους βαθμολόγησης νωρίτερα γνωστούς και βιβλία!!Άρα έγιναν σωστά!!!:Ρ

      Μπα έχουμε δρόμο ακόμα!!!!:Ρ

      Γιατί να σταματήσουνε στο κέντρο της Γης όταν μπορούν να την τρυπήσουν όλη;;;:Ρ

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, δεν παραπονιέμαι αν σκεφτώ ότι δεν έχουμε καν υπουργό παιδείας. Θα ήμουν άπληστη να "απαιτώ" καλή οργάνωση των Πανελλαδικών. :Ρ

      Διαγραφή
  2. Εεεε fuck! Όχι μόνο σας μπερδεύουν χωρίς λόγο με την ανοργανωσιά τους, αλλά εγώ θα δώσω το 2014 και δε μου άρεσε αυτό που διάβασα! Γκρρ ηλίθιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει γνώμη.
      Αν και εγώ, χάρηκα όταν έμαθα για το 50άρι στην έκθεση. :Ρ

      Διαγραφή
    2. χαχαχα εγώ την ψιλοφοβάμαι...
      και εχεις δικιο, θα εχουν αλλαξει, αλλα καποια στιγμη πρεπει αν μαθουμε και εμεις τι μας γινεται! :P

      Διαγραφή
    3. Έεεχεις χρόνο. Μην αγχώνεσαι. Χαχα:Ρ

      Διαγραφή
  3. μη μασας
    δεν υπαρχει που δεν υπαρχει σωτηρια
    τι ειχαμε τι χασαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελευταία φλερτάρω άγρια με την ιδέα να μετοικίσω στον Κρόνο. (Ή μάλλον, η ιδέα μου την πέφτει.)
      Όσοι πιστοί- απελπισμένοι- προσέλθετε.

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Πράγματι! Αλλά πρέπει να λέω και "ευχαριστώ" που έστω θα γίνουν Πανελλήνιες, τέτοιες μέρες. Χαχα

      Διαγραφή