Ποια τηλεόραση μου λες και ποιοι δορυφόροι;

Τι; Roll away your stone - Mumford and stones




Τελευταία διαβάζω αρκετά (45 και σήμερα φίλε! Ναι, ναι, ναι! -Τριπλός οργασμός στη σκέψη ότι τελειώνουν κάποτε οι Πανελλαδικές, καταλαβαίνεις.) και έχω χαζέψει. Τελευταία καπνίζω και αρκετά. Πίνω τσάγια και Red bull -γιατί η μάνα μου γκρινιάζει για τους καφέδες-. Χάνομαι από το πρόσωπο της γης και αφήνω φίλους και γνωστούς να αναρωτιούνται "πού πήγε μία, κάποια Μ. που γνώριζαν κάποτε". Κοιμάμαι λίγο. Και περιφέρομαι σαν το ζόμπι γιατί περνάω και κάτι ζόρια με τα ψυχολογικά μου.
Πού θέλω να καταλήξω; -Α, πουθενά. Απλά, μια μικρή, τσαχπίνικη (αμέ, αμέ!) εισαγωγούλα για το τι με οδήγησε να κάνω μία λίστα σα κι αυτή.
Τι ποια λίστα; Αυτή: (!!)


Οι σπουδαιότερες εφευρέσεις του ανθρώπου - The countdown (άτσα και το αγγλικό)


11. Οι τσίχλες
Έζησα τα πιτσιρικίστικα χρόνια μου την εποχή της BIG BUBBLE. Νομίζω αυτό αρκεί για να εξηγήσει γιατί αγαπάω τις τσίχλες.
Βέβαια, από την άλλη μισώ τους ανθρώπους που μασουλάνε από μία συνεχώς και δη όταν τη μασουλάνε με ανοιχτό το στόμα και δη όταν μου θυμίζουν μηρυκαστικό. -Αλλά αυτό, μάλλον δε σας αφορά.


10. Frappe-ς
Γιατί είμαι Ελληνίδα. Και γιατί, μπορεί να μισώ το καλοκαίρι, αλλά αν πρόκειται να το ζω, τουλάχιστον θέλω να το ζω με φραπέ μέτριο με γάλα και τάβλι -ή σκάκι- δίπλα στη θάλασσα. 
Και γιατί, κακά τα ψέματα, ο fredoccino με άρωμα σοκολάτα, καραμέλα και ινδική καρύδα, απλά δεν είναι καφές.


9. Η νικοτίνη. 
Και η πίσσα. Και ο καπνός. 
ΑΛΛΑ το τσιγάρο κάνει κακό. Και βλάπτει σοβαρά την υγεία. Και σκοτώνει. Και μειώνει τις σεξουαλικές σας επιδόσεις. Και μην καπνίζετε.


8. Οι αρβύλες

Εντάξει, έχουν γίνει σούπα· το δέχομαι. Φοράει και η Μαρία η κουτσή· κι αυτό το δέχομαι. Αλλά, όπως κι αν έχει, θα είναι αιώνια και αμετάκλητα ιερές. Όλες οι αρβύλες· με μία, βέβαια, ιδιαίτερη εκτίμηση στις Martens.
Γιατί, απλά, είναι ομορφούτσικες και άνετες. Και ρίχνουν και καλές κλοτσιές την κρίσιμη την ώρα (χα!)


7. Τα ζαχαρωτά
ΟΛΑ τα ζαχαρωτά· αρκεί να είναι πολύχρωμα. Γιατί για κάποιον περίεργο και ανεξήγητο λόγο, ανεξάρτητα από τη γεύση τους, όλα, μα όλα, μα όλα έχουν άρωμα παιδιού και χαμόγελου. 


6. Η σοκολάτα
Είχα γνωρίσει κάποτε έναν τύπο, ο οποίος δεν έτρωγε σοκολάτα. Καταλαβαίνεις; Δεν του άρεσε η σοκολάτα. Κανονικά, θα έπρεπε να είναι αντισυνταγματικό το να μη τρως σοκολάτα. Θέλω να πω, ΟΛΟΙ τρώνε σοκολάτα. Είναι σοκολάτα. Δε γίνεται να μη σου αρέσει.


5. Τα σπίρτα
Μάλλον, σε κάποια προηγούμενη ζωή μου, ήμουν ένας πυρομανής ψυχάκιας. Ή μπορεί σε αυτήν τη ζωή μου να είμαι ένας πυρομανής ψυχάκιας· οι φίλοι μου, τουλάχιστον, έτσι λένε. 
Εντάξει μωρέ, απλά μου αρέσει λιγάκι η φωτιά. Μου αρέσει, ας πούμε να καίω διάφορα πραγματάκια για να δω πώς μυρίζουν. Και με πωρώνει, επίσης ας πούμε, να κοιτάζω τις φλόγες· μικρές, μεγάλες, δεν έχει σημασία, αρκεί να είναι κόκκινες!
Ε, στα πλαίσια, λοιπόν, όλου αυτού, αγαπάω και τα σπίρτα. Να τα ανάβω, να τα χαζεύω και να τα σβήνω. Και μετά να τα μυρίζω και να μαστουρώνω.


4. Το ipod
Και το mp3 και το ραδιόφωνο και τα walkman (παιδί του '90, σου λέω!). 
Φτιάξε εικόνα: Τα ακουστικά στα αφτιά, με την ένταση στο τέρμα, να ακούς Radiohead και να περπατάς, να περπατάς, να περπατάς και να βρέχει, να βρέχει, να βρέχει. Υπάρχει καλύτερο;


3. Ο κινηματογράφος
Η αλήθεια είναι ότι εδώ είχα πρόβλημα. Αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα στον κινηματογράφο και το θέατρο. Από τη μία, το θέατρο το αγαπάω και είναι η ζωή μου· από την άλλη, αν ξεκινούσα να μιλάω για το θέατρο, ίσως, ξεχνούσα να τελειώσω και ίσως, λέω ίσως, να βαριόσασταν. 
Οπότε μετά σκέφτηκα τον άλλον μεγάλο μου έρωτα, το cinema. Όχι ότι είμαι και καμία τραγική σινεφίλ, βέβαια, αλλά έναν Coppola κι έναν Kubrick, όσο να πεις, τους ξέρω βρε παιδί μου.
Και, τέλος πάντων, ο κινηματογράφος έχει προσφέρει αμέτρητα καλά στην ανθρωπότητα· κι αν με ρωτάς εμένα, μονάχα για τις ώρες που έχω ξοδέψει παίζοντας -με τεράστια επιτυχία- παντομίμα, προσπαθώντας να "εξηγήσω" το "Μετέωρο βήμα του πελαργού", και μόνο γι' αυτό οι αδελφοί Lumiere, αξίζουν ένα μεγάλο φιλί.


2. Οι Radiohead
Και ο Kurt Cobain και ο Bob Dylan και οι Joy Division (Ian, ΜΩΡΟ ΜΟΥ!). Και ο Jimi Hendrix. Και οι Sex pistols. Kαι οι Rolling Stones. Kαι οι Doors. Kαι οι Queen. Kαι οι Guns 'n roses. Και οι Pink Floyd. Και οι Bjork. Και οι Depech mode. Και οι Placebo. Και ο Bob Marley. Και ο Manu Chao. Και η Patti Smith. Και ο Frank Sinatra. Και αν με αφήσετε θα γράφω μέχρι μεθαύριο.


1. Η χρυσόσκονη
Ναι, η χρυσόσκονη! Γιατί είναι μαγική.

Οπότε τώρα ξέρετε τι δώρο να μου κάνετε στα γενέθλιά μου· που, βέβαια, πέρασαν, αλλά εσείς μπορείτε να μου κάνετε δώρο σε κάθε περίπτωση.
Χοχο, Μ.




ΥΓ. Το συμπέρασμα του όλου post, σε περίπτωση που δεν το πιάσατε, είναι ότι οι Πανελλήνιες καταστρέφουν κόσμο.

11 σχόλια:

  1. Μπααααααα υπάρχουν χειρότερα από τις πανελλαδικές!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!Δεν είσαι από ότι φαίνεται και τόοοοοοοοοοοσο μικρή!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!Αλλά δεν παύεις να είσαι μικρότερη μου!!ΧΑΧΑ!

    ΑΝΤΙΣΥΝΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΕΞΟΡΙΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ!!!!Τυχαίο ότι έβαλες μια φωτο της ΙΟΝ;;;;Καμία λακτα δεν συγκρίνεται με μια ΙΟΝ γάλακτος!!!Να είχα μία μπροστά μου τώρα!!

    Ρε κόψε το κάπνισμα μη σου κόψω το κεφάλι!!Είναι διαταγή μεγαλύτερου!!χαχα!!

    Για τα υπλολοιπα αφήνω τη συνειδηση σου να κάνει τη δουλειά της!!Εξάλλου δεν έχω λεφτά να με πληρώνω και τις υπερωρίες!!ΧΑΧΑ!

    Χαιρετώ και κουράγιο!!Σε δύο μήνες θα είσαι λεύτερη!!ΧΑΧΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι υπάρχουν και χειρότερα από τις παννελήνιες, το πιστεύω. Απλά, είναι που ώρες-ώρες φοβάμαι ότι θα με κατασπαράξουν τα βιβλία και... κρίμα τα νιάτα μου. :Ρ

      Ίον αμυγδάλου και δίνω και τη ψυχή μου. Αν και, σοκολάτα να 'ναι και ό,τι να 'ναι. ;Ρ

      Ρε, το κάπνισμα κάποια στιγμή θα το κόψω, αλήθεια. Αλλά είναι που είναι ωραίο, καταλαβαίνεις; Και είναι που έχω και μερικές χιλιάδες άλλα πραγματάκια στο κεφάλι μου αυτή τη στιγμή και δε χωράει να μπει και αυτό. χαχα.

      Καλή σου μέρα, ή υπόλοιπο της μέρας σου. Φιλί.

      Διαγραφή
    2. Μα είναι τόοοοοοσο ωραία τα βιβλία!!!Καλά όχι τα σχολικά και τα φροντηριακά γιατί είναι άθλια αλλάαααα...!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

      Ιον Γάλακτος!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!Σωστηηηηηηη σε βρίσκω!!ΧΑΧΑ!!

      Δε θέλω υποσχέσεις,πράξεις θέλω μικρή!!ΧΑΧΑ!!Προς το παρόν σου επιτρέπω να μην το κόψεις αλλά μετά τις πανελλαδικές τέρμα!!ΧΑΧΑ!!

      Καλήσπέρα!!

      Διαγραφή
    3. Κοντεύω να σιχαθώ τη λογοτεχνία. Και ας μην αναφέρω ότι βλέπω τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη να με στραγγαλίζουν στον ύπνο μου. :Ρ

      Για μετά τις Πανελλήνιες δεν ξέρω, αλλά κάποια στιγμή θα το κόψω. Είναι και ακριβό το πούστικο! χαχα

      Διαγραφή
    4. Άρα εχεις δρόμο μπροστά σου για να τη σιχαθείς!!ΧΑΧΑ!!

      Σε στραγγάλισαν τουλάχιστον;ΧΑΧΑ!!

      Είναι ακριβό και όμως του δίνεις τη ζωή σου!!ΟΚ!!ΧΑΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ χαρούμενη σε "βλέπω" ρε γαμώτο, εμένα οι Πανελλαδικές μου έχουν ρουφήξει κάθε ίχνος χαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, χαρούμενη δεν είμαι. Δεν είμαι καν καλά. :Ρ Αλλά θέλω να προσπαθώ να το διασκεδάζω. Διαφορετικά θα επιχειρήσω ελεύθερη πτώση από το μπαλκόνι μου. Και τα αίματα λεκιάζουν άσχημα.
      Μην τρελένεσαι, θα τα καταφέρουμε!
      Φιλί!

      Διαγραφή
  3. Έγραψες για radiohead ΜΕ βροχή για κινηματογράφο για σοκολάτα (με εικόνα σοκολάτα ΙΟΝ) για νικοτίνη και για big bubble

    είναι μετά να μην σε συμπαθήσω?


    Όσο για τις Πανελλήνιες..συμπάσχουσα!!
    Υπομονή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή τη χρυσόσκονη που δείχνεις εκεί την έχω σε σκιά! <3

    Καλά κουράγια με τις εξετάσεις (θα δεις, δεν είναι και τόσο μπιγκ ντίαλ τελικά - και μη βιαστείς να πεις "τι λέει αυτή", εκεί που είσαι ήμουνα! χαχα)

    Καλώς σε βρήκα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ σίγουρα δεν είναι, αλλά λίγο που είμαι drama από τη φύση μου, λίγο που είναι άσχημοσπάσιμονεύρων και η φάση από μόνη της, είμαι στα πρόθυρα της κρίσης. :Ρ
      Καλώς ήλθες, φιλί!

      Διαγραφή